≡ Menu

Vikend paket v Zagrebu

Zagreb je Sloveniji najbližja prestolnica, saj je oddaljen dobre pol ure vožnje od južne meje, bodisi od Dobove ali od Gruškovja. Najlažje ga obiščemo kar z avtomobilom po avtocesti, lahko pa so do njega popeljete tudi z vlakom.

Večina Slovencev ga obiskuje ob enkratnih dogodkih, kot so športne tekme, koncerti ali večji sejmi. Če bi mestu dali priložnost, npr. z odličnim vikend paketom, bi sebi storili dobro uslugo.

Zagreb je mesto z pestro zgodovino, zato najprej obiščite najstarejši predel Gornji Grad – Medvešćak, kjer se nahajajo največje znamenitosti. Trg in cerkev sv. Marka, trdnjava Lotrščak, zagrebška katedrala, osrednji trg bana Jelačića so le nekatere. Ne pozabite tudi na razgledno teraso Zagreb 3600 oz. Zagreb Eye.

Če dopušča vreme, v Zagrebu občudujte čudovite parke – park Zrinjevac, park kralja Tomislava, Botanični vrt ter največji park Maksimir, kjer se nahaja tudi lep živalski vrt.

Apartmaji in zasebne sobe se nahajajo po vsem Zagrebu, največ pa jih najdete v predelih Gornji in Donji Grad.

Vikend paket v Zagrebu ne sme miniti brez priljubljenih sladic, »zagrebške« ali »samoborske« rezine v kateri izmed številnih slaščičarn, za prijetno in udobno pohajkovanje pa priporočamo odličen sistem mestnega tramvaja.

Zagreb je v zadnjih letih postal zanimiva in priljubljena destinacija za božično-novoletne praznike, veliko pestrega dogajanja pa pravzaprav nudi skozi vse leto.
Booking.com